MBT

Om företaget

”MBT lanserades 1996 och har sedan dess gjort succé världen över. MBT-skorna finns i olika modeller och används för arbete, fritid och sport. Skorna är även klassade som medicinskt klass 1 produkt inom EU och rekommenderas ofta av sjukgymnaster och läkare för att avhjälpa och lindra rygg-, höft- och knäledsproblem. MBT är den enda fysiologiska skon som genom över 40 studier har dokumenterat skons positiva effekter. MBT finns även som skyddssko i säkerhetsklass 3 (S3). Idag säljs MBT-skor i över 40 länder. I Sverige finns skorna att köpa hos auktoriserade återförsäljare.”

Från MBT:s hemsida, läs deras beskrivning i sin helhet här.

Om skorna

MBT är en unik typ av sko som har en positiv påverkan på hela kroppen. Den patenterade sulkonstruktionen bidrar till förbättrad kroppshållning, minskad belastning på leder och ökad muskelaktivitet.

MBT skon kom ut på marknaden 1996. Mannen bakom produkten är den schweiziske ingenjören Karl Müller som under en längre vistelse i Korea fick allt mer problem med fötter, knän och rygg. Han märkte dock att smärtorna minskade när han gick barfota över risfälten. När han försökte förstå hur detta hängde ihop fick han kännedom om masaifolket i östra Afrika. Masaierna karaktäriseras av sin stolta högresta kroppshållning som gör att de kan gå milvis barfota med tunga bördor.

Karl Müllers idé utgick från det som karaktäriserar masaiernas vardag: När man går barfota på mjuk, naturlig mark måste kroppen balansera sig själv i varje steg. Efter att ha återvänt till Schweiz påbörjade Karl Müller den tekniska utvecklingen av en sko med en sula som skulle förvandla våra enformiga och hårda underlag till naturligt mjuka och varierande. Efter flera års forskning och utveckling var ”Masai Barefoot Technology” klart att introduceras på marknaden.”
 

Från MBT:s hemsida, läs deras beskrivning i sin helhet här.

Blogginlägg

Våra blogginlägg om MBT kan du hitta här.