Maten under WOP

Nu har det gått ett tag sedan Walk of Pain och jag har hunnit fundera på vad av min mat som jag hade med som fungerade och vilken mat som kanske inte fungerade lika bra.

Att maten inte fungerade för mig, betyder ju inte att den inte är bra för någon annan att ha med sig. Det betyder ju bara att jag kanske inte blev sugen på den efter några timmar eller att magen protesterade.

Om vi börjar med det som funkade bra att ha i ryggan:

Paj med kantareller och västerbottenost. Fryst i lagom stora portionsbitar. Mycket gott med ”riktig mat”. Jag tror att de i sällskap med kylklampar eller annat fryst skulle klara sig i alla fall 12 h i supporterväskan.

Knäckebröd med skinkost på tub. Det var så himla mycket godare än jag trodde att det skulle vara! Detta kommer garanterat med till maratonmarschen! Jag tog Wasas 100års jubileumsknäcke som det är salt på samt finnkrisp som bara är otroligt gott. Det som är bra med tubosten är ju att den inte är en kylvara.

Flingor. Dels de jag tipsat om tidigare på bloggen. De sockerfria från Kelloggs. Det är väl en sorts granola. Men jag hade även med mig rågkuddar. Det var en riktig höjdare att gå och stoppa i munnen. Supergott!

Ölkorv. Otroligt enkelt att ha med. Här kunde dock inte min mage riktigt bestämma sig för om det var en bra idé eller inte att tugga i sig en sådan. Därför vågade jag inte äta flera än en. Det kommer nog slinka med några stycken till MM men jag kommer se till att det är av en milt kryddad sort.

Risifrutti. Gott som tusan och funkar väldigt bra med min mage. Däremot är det ju en kylvara. Jag tänkte att jag ska prova att frysa en burk innan den 28:e, så jag vet om de kan funka för en längre promenad eller inte.

Sedan kommer vi in på sådant som inte funkade för mig:

Torkade och salta bondbönor. Dessa är egentligen jättegoda och bra sammansatta tycker jag. Väldigt smidiga att ha med men oj så osugen jag var på dem. Jag gick omkring och bar på den där påsen i onödan i nästan 11 h.

Torkade och salta majskorn. Samma sak som med ovanstående. Fast dessa känner jag kanske att man mest äter för att få i sig saltet. Men är man inte sugen så är man inte. Haha båda dessa påsar ligger åter igen i mitt skafferi.

Protein”milkshake”. Proteindryck med chokladsmak. Inte ett dugg sugen på under promenaden. Å andra sidan så hade jag inte smakat den tidigare så jag vet ju inte om jag gillar smaken eller inte men jag blev aldrig sugen på att testa.

Yalla yalla, proteinpudding. Den är god tycker jag men eftersom den inte behöver stå i kylskåp så fick risifruttin förtur när jag valde mat och puddingen fick följa med hem istället.

Vad mer..?

Jo just det! Jag hade ju köpt plättar som jag lagt ett lager med någon sorts proteinklet med vit chokladsmak. Dock så var plättarna riktigt äckliga och jag åt bara en av alla de jag släpat med mig. Dessa kommer INTE att testas igen!

Jag har funderat på om jag skulle testa makrill som jag sett att det finns folk som har med sig. Däremot är jag så sjukt klantig att jag säkert skulle skvätta över hela mig när jag skulle öppna burken och sedan skulle jag få gå och stinka soluppvärmd fisk kommande dygnet. Någon tipsade om att det finns makrill på tub men jag känner mig ändå aningens tveksam till det!

Smörgås hade jag med mig också men det var samma sak där. Jag var inte ett dugg sugen på det.

Jag antar att sånt här med energi under långvarig fysisk ansträngning är någonting som man måste prova sig fram med. Det som funkar för en person kan vara helt fel för någon annan. Det som brukar fungera för en själv kan ju också visa sig vara helt fel i en sådan speciell situation som det här faktiskt är. Vissa kanske kan trycka i sig en burk med kalla vita bönor i tomatsås (som en bekant gjorde när han sprang TUB). Bara för att det är energi som är lätt att förvara och lätt att få i sig. Utan så mycket tanke på smak. Så fungerar inte jag. Haha, inte på något sätt faktiskt! Jag är en person som är njutningsstyrd, eller vad man ska kalla det för. Ska jag äta någonting så ska det smaka gott. Ska jag göra någonting så ska det vara roligt. Eller jag ska i alla fall se nyttan med saken. Alltså gäller det för mig att hitta saker jag gillar annars kommer jag inte kunna få i mig någon energi och det vore ju trist! Jag har ju ett rätt stort överskott av energi som jag alltid när med mig men humörsmässigt är det bättre att äta mera energi än att försöka överleva marschen på den energin kroppen lagrat sedan tidigare!

Jag tycker det är superintressant att se vad folk har med sig! Allas olika teorier, energiåtgångs-beräkningar, magkänslighet osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s