28/5 blir snart 28/6

Tiden går, veckor och månader bara rullar på, det vet vi alla! Det känns som i går för mig (Martha) då jag hoppade på Elins initiativ att ställa upp i maraton marschen! Nu är det bara 1månad kvar och som jag längtar och ser fram emot detta event.

För ett tag sedan fick jag ett par Altra Paradigm 4.0 och det är dessa skor som ska bära mig genom det som komma skall!

Hittills har jag gått ca 13 mil i skorna, som längst ca 3,5mil under 7h i sträck.
Skorna är super bra och uppbyggda med en hel del tekniska inslag. Denna teknik är inget som jag är någon expert på därför kommer jag att länka till ALTRAs hemsida längre ner i texten. Där kan ni läsare förkåvra er i skons uppbyggnad! Här kommer mina tankar om skon.

ALTRA EGO sulan känns underbar, jag får ett poppig steg med energi framåt. Denna stötdämpning tror jag är bidragande till att jag inte får lika mycket känningar i svanken och höfterna runt 3 mil som jag fått tidigare i andra skor.
Skon har zero drop vilket också eventuellt bidrar till att ryggen blir mer skonad från värk. Vaderna tar mer av belastningen.

Den breda tå boxen är perfekt för mina ganska breda fötter och tjock/korviga tår😆Inga skav än så länge, vilket jag i andra skor har fått mot lilltåns utsida på höger fot.

Skon upplevs av mig generellt som bred i passformen och i kombination med den mjuka ovandelen sitter den perfekt på båda fötterna även min högra fot med halgusvalgus! Det är första gången som ett par skor faktiskt är bekväma på både höger och vänster fot!

Jag måste verkligen tänka efter för att finna något mindre positivt med skon. För att ge er läsare en neutral utvärdering/granskning av skon så nämner jag en aspekt som jag upplevde här om dagen på en 6 km runda. Detta är att det ibland tar sig in små små stenar via skons överdel i mersch. Detta är inte unikt med denna sko, jag har upplevt samma tendenser i andra skor också. Slutligen ska också nämnas att skon har guid rail i sin tekniska uppbyggnad. Denna teknik ska hjälpa till att stabilisera trötta och överpronerande steg. Jag har ingen uppfattning om detta än då jag har ett neutralt steg samt inte har kommit upp i några 6-12 mils promenader ännu. Vid nästa inlägg har jag troligen gjort det och kommer då att utvärdera detta med ett par trötta fötter som inspiration!

Här har ni länken till Altra.

https://www.altrarunning.se/herr/afm1848g-0/altra-paradigm-4-m-black-maxd%C3%A4mpad-l%C3%B6psko-f%C3%B6r-asfalt-grus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s