Långpromenad den 27/4

Ja då var det dags för aprils lagpromenad. Det börjar dra ihop sig nu och Walk of pain är bara en månad bort. Maratonmarschen två månader bort. Det närmar sig med stormsteg!

Vi hade bestämt oss för att försöka klara av ca 51 km som rundan jag planerat var. Jag (Elin), Mattias och Anne möttes upp vid Uppsala station kl 09:30. Mattias lite lätt bakis efter ett par öl för mkt på grabbkvällen, Anne kände av pollen rätt ordentligt och så jag som knappt rört mig på dryga två månader. Hahaha, ja vi var kanske inte i den toppform vi hade önskat vara men va fasen, solen sken och det var en helt underbar vårdag!

Vi gjorde om färdplanen lite redan från början då jag glömt att ta med mig solkräm. Jag har inte bara Sveriges mest känsliga fötter. Jag har även en hud som ogillar solen. Jag tillhör den kategorin som blir otroligt kräftröd utan att det senare blir en solbränna av det. Vi gick raka vägen (så rak som vi nu hittar) till Gottsunda centrum. En liten paus innan för akut toabesök och glassköp på en mack bara. Vid Gottsunda, efter 7 km möter vi upp Martha som är otroligt strong som följer med trots personalfest kvällen/natten innan. Hon hamnat i samma fack som Mattias. De som är mer eller mindre bakis. Jätteroligt att alla äntligen är samlade!

Det inhandlas solkräm, vilket nog var en jäkla tur för jag missade en fläck på ryggen dit jag inte nådde. Den såg ut så här på kvällen. Dagen efter hade den mörknat några nyanser och såg riktigt hemsk ut!

Här nedan följer några bilder från promenaden inklusive den lyxiga lunchen från max som vi fick utkörd av syrran och hennes man.

Det var en helt underbar promenad men tyvärr hade vi för lite vatten med oss så vi bestämde oss för att korta ner rundan och gå den sträckan närmare stan istället där det fanns tillgång till affärer.

När vi väl handlat så var mina fötter så förstörda att jag inte såg någon vits med att gå så mycket längre. De har ju knappt sett ett par skor på över två månader. Det känns faktiskt otroligt tråkigt att jag för tillfället inte har några skor som jag känner att de kommer att fungera. Just den här dagen hade jag mina Hoka bondi 6. De har varit superbra hela hösten men nu protesterar fötterna. Mina MBT tycker ju fötterna om men de aktiverar en massa muskler som jag inte är van att använda så jag blir väldigt trött och får ont i rumpa, höfter och rygg efter några mil. Det är ju precis vad de ska göra men på en kropp som kommer från två månaders sängliggande så blir det lite för mkt och jag klarar inte mera än ett par mil i dem än så länge. Kanske hinner det ändra sig under den tiden som är kvar till marschen. Jag håller tummarna för det!

Anne hade väldiga känningar av pollen och ville åka hem, vilket jag förstår och Mattias hängde på mig hem. Det är ju ändå lättast så när man ska dela bil. Martha fortsatte däremot att gå. Hon hakade ju på lite senare och ville komma över 34 km, vilket hon också gjorde. För mig och Mattias blev det sammanlagt 39 km då vi tog en promenad före promenaden. Det blev inte som vi hade tänkt men väldigt trevligt ändå! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s