Premiär

I samarbete med MBT. Sponsrade skor.

Idag var det premiäranvändning av mina nya skor från MBT. Jag valde ett par som heter ZEE 18W i färgen aqua/green. Så snygga så!

Så här står det om dem på mbtskorsverige.se:

”Beskrivning

Art.nr: 702014-1204Y

MBT CUSHIONING ZEE har en unik patentsökt sulkonstruktion som ger maximal dämpning. Löparskon främjar skonsam landning på mittfoten med kortare steg och högre stegfrekvens. Kroppen rätar upp sig och din löpning blir mer skonsam och du orkar mer genom bättre löpekonomi. Den rundade sulan bidrar till förbättrad stegavveckling och den lite styvare sulan i framfoten avlastar och ger jämnare tryckfördelning. Passar dig som löptränar långdistans eller behöver en återhämtningssko efter marathon och andra långlopp. Passar även om du har lätt för att skada dig eller är ny i löpspåret. • Ovandel i air mesh • Få sömmar, mindre skav • Fukttransporterande foder • Formsprutad hälkappa för stabilitet • Uttagbar Ortholite-sula, bakteriellt behandlad, maskintvättbar • Stötabsorberande sula i tre densiteter • Vikt 381 gram • Dropp 3,5 mm • Damstorlek US 5 – 10,5 Vi rekommenderar dig att välja en storlek större än vad du normalt har i vanliga skor.”

Jag har sånna där extremt jobbigt känsliga fötter. De sparkar bakut varenda gång jag skaffar mig ett par nya skor. Skavsår, blåsor överallt, kläm här och där. Till och med nu när jag använt kängorna hela vintern så fick jag fötterna fulla av blåsor när jag började använda mina gamla välanvända supersköna skor från i höstas. Därför tänkte jag att jag skulle vänja fötterna långsamt vid de här skorna. Idag fick de helt enkelt följa med på en tur i bilen samt på IKEA. Inte alltför många steg med andra ord men jag har ju ändå fått en första uppfattning.

Jag tittade på en kille på youtube som hade testat dessa skor. Han tyckte att de var tunga. Jag som har gått med kängor hela vintern tycker ju att de är superlätta. 😄 Innan kängorna så gick jag med mina Hoka bondi 6 som även de har en ordentlig sula och jag tycker att de här känns likadana rent tyngdmässigt. Det säger jag utan att veta vad mina Hoka väger. Jag menar alltså att vikten inte är någonting jag tänker på men är man van med minimalistiska lätta skor så blir det såklart en viktskillnad.

Sulan är ju liksom rundad på dessa skor. Jag vet inte hur bra det syns på bilden egentligen så jag lägger en en liten halvtaskig bild från kartongen här nedanför.

Jag gillar den! Det känns som att skorna uppmuntrar en att fortsätta gå. Det är nästan lättare att bara fortsätta gå än att stanna upp. Nu kanske jag ska påminna om att jag bara använt dem på IKEA en snabbis så jag har inte gått en massa mil. Detta är alltså första intrycket bara.

Det som kändes sådär var att min vänsterfot somnade när jag satt och körde. Det berodde på att jag tydligen hade lekt Pippi, Hulken eller något annat muskelknippe när jag skulle knyta dem. Ni vet, sådär som man kan göra när man ska försöka få med sig två prepubertala barn ut genom dörren så man har den minsta chans att hinna göra ett par ärenden innan man ska iväg på kalas och helst komma i tid. Svetten rinner längs ryggen, man försöker parera så syskonen inte ska försöka ha ihjäl varandra just nu, är alla saker med, vad är det egentligen vi ska göra för ärenden… Jag tror att åtminstone en del av er känner igen er i den känslan. Då snörde jag tydligen till skorna alldeles för hårt. Det löste sig ju snabbt på IKEA-parkeringen en halvtimme senare. Så inga större invändningar än så länge.

Imorgon tänkte jag gå ner på stan med dem. Det blir väl en promenad på ca 6 km skulle jag tro. Det blir intressant att se vad fötterna tycker då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s