Soffpotatisar eller inte

Jag fick en fråga/påstående härom dagen huruvida vi i laget verkligen började som soffpotatisar. Ja det är ju såklart en tolkningsfråga. Det beror ju på vad man räknar som en soffpotatis. För mig är nog en soffpotatis en person som har svårt att komma upp i de rekommenderade 10 000 stegen/dag. En soffpotatis är någon som väljer att sitta hemma och äta en chipsmiddag framför Netflix istället för att gå till gymmet eller välja rörelse på annat sätt. En soffpotatis är någon som helt enkelt inte rör sig så mycket som man borde för att ge kroppen de förutsättningar den behöver för att klara av att fungera under ett långt liv, vilket vi väl alla hoppas att vi får uppleva.

Med mina definitioner av vad som utmärker en soffpotatis så tycker jag nog att alla i vårt lag passar in i olika grad. Det är klart att alla inte låg på den absoluta nollpunkten vad det kom till rörelse när vi satte ihop laget men jag är rätt säker på att ingen av oss alltid kom upp i rekommenderad lägstanivå vad det gäller rörelse.

Iom vår anmälan till maratonmarschen så har vi blivit mera medvetna om vår vardagliga rörelse. Vi väljer att umgås medan vi är i rörelse istället för att enbart ses för att sitta och prata och dricka vin. Det är klart att vi gör sådant nu också, för vem vill leva ett liv utan bubbel liksom. 🥂😂

Jag tar mig själv som exempel här eftersom jag bara har tillgång till min egna rörelsedata för ett år tillbaka.

Jag hade bara tre månader som ligger över den rekommenderade lägsta nivån. Under två av dessa månader så hade vår träning inför maratonmarschen börjat. Under tre av årets månader, kom jag inte ens upp i hälften av de rekommenderade antal steg som man ska ta.

Jag är otroligt stolt över hur jag och mina lagkamrater har lyckats vända på den ohälsosamma trenden! Att vi har börjat röra på oss på ett sätt som gör våra kroppar gott. Detta trots att vi jobbar minst heltid, är singelföräldrar (även om alla inte är singlar), har unga barn och allt annat som man kan tycka talar emot oss. Jag är stolt över att vi genom bloggen och Facebook-gruppen når flera som kanske kan inspireras och se möjligheter till rörelse i sina liv istället för att se hindren. Eller så läser de bara för att de tycker att vi är på gränsen till galna. Fast vet ni vad, det är helt ok det med! 😄

Så här ser senaste året ut om man tar med Jan och feb-19.

En förbättring, eller hur!?! Ser man sedan till hur starten på det här året ser ut jämfört med förra årets start så kan jag inte annat än att vara nöjd!

Jag vågar påstå att vår slogan att gå från soffpotatisar till silvermedaljörer på maratonmarschen stämmer. Åtminstone första halvan så här långt. Andra halvan får vi se efter den 29/6.

Vårat mål är inte att slå de andra lagen. Vårat mål är att utmana oss själva att bli det bästa vi kan bli, utifrån våra förutsättningar.

2 reaktioner på ”Soffpotatisar eller inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s