Långpromenad den 2/2

Den här gången är det jag (Elin), Anne och Mattias som går. Vi hämtar upp Anne vid Enköpings station kl 07 och åker ut till Äspuss där jag hittat en runda som är ganska exakt två mil lång. Det är väldigt skönt att snöovädret från fredagen har lagt sig! Vi var lite oroliga där ett tag ang säkerhetsrisken det är att gå längs vägar när sikten och väglaget är dåligt. Vi gjorde en reservplan på fredagskvällen som gick ut på att vi skulle gå inne i Enköping istället. Det skulle leda till att jag skulle dö av tristess men hellre det än att dö av att bli påkörd av en bil!

Här är vi precis på väg att starta. Detta är första gången vi testar tvåmilsrundor med en timmes vila emellan. Från början hade vi en förhoppning att vi skulle gå åtta mil. Det målet omformulerades direkt då jag i slutet av veckan har haft problem med ett sen-/muskelfäste (eller vad det nu kan vara) som gjort riktigt ont. Nog för att vi gärna vill slå våra rekord men inte till priset av att någon av oss skadar sig. Vi ändrade målet till sex mil under dagen. Det kändes överkomligt. Då skulle vi kunna avsluta dagen med ett glas bubbel/vin och god ost framför mellon på play.

Vi började gå. Vägarna var fint plogade, väldigt få bilar var ute och åkte och allt kändes bra! Det kändes faktiskt väldigt bra! Alla var glada och ingen hade ont.

Vi gick förbi vackra kyrkor och otroligt vackra landskap. Öppna vidder med helt orörd nyfallen snö. Sverige är otroligt vackert även på vintern! Och vilken härlig vinter vi haft såhär långt. Det är bara ett problem med att gå långt ute på landet när det kommit mycket snö. Det är att tillslut behöver man pinka. Ingen större svårighet för Mattias som kan pinka ståendes. Lite värre för oss andra två som behöver få av oss allt på underkroppen. Ja, ni vet ju hur pinkandet för tjejer fungerar antar jag..! Vi vill ju i det här läget helst inte fylla skorna med snö, vilket gör att vi faktiskt inte kan gå från vägen. Det är knädjupt med snö så fort man försöker komma från vägen. Man kan ju säga att det var rätt skönt att vägarna inte var så vältrafikerade plus att man såg långt. Det var första gången jag pinkade helt öppet. Hukandes med flera kilometers öppen åkermark framför mig. Men vad är det man brukar säga, nöden har ingen lag. 🙈😄

Haha, kolla in min min! Jag har hela tänderna fulla med granola. Det var det nya jag testade för den här gången. Kelloggs har en sockerfri granola med pumpakärnor och aprikoser. Den var supergod och perfekt att ha i en liten påse i fickan. Då kunde jag slänga i mig lite sådant med jämna mellanrum. Jag tror att det räddade mig från en dipp under den här promenaden. Jag ska helt klart fortsätta med detta på kommande promenader.

Efter ett varv längs tvåmilsrundan så var det daga för vila. Det blev nog snarare två timmar än en timme då vi förutom lunch på max, bestämde oss för att åka och köpa bubbel och ostar till kvällen. Plus att vi behövde hem och fixa med lite saker.

På varv nummer två fick vi en fikapaus med kaffe och lattebitar. Mums så gott med lite varmt och sockrigt i kylan!

Det går fortfarande otroligt bra att gå! Jag känner mig stark. Håller en väldigt bra fart hela tiden och det gör inte ont någonstans än.

Reflexerna har vi på oss under hela dagen. Man ska ju alltid se till att synas ordentligt men nu börjar det mörkna så då åker pannlamporna på plus att Mattias har smålampor både fram- och baktill på ryggsäcken. Jag har röda led-band runt armarna. Så vi ser väl ut som vandrande julgranar vid det här laget. 😄 men syns gör vi och det är huvudsaken!

Under det här andra varvet så börjar vi planera om hur vi ska gå. Vi planerar att strunta i att ta bilen och istället gå till chop chop för middag. Men precis i slutet av rundan så börjar det snöa kraftigt plus att jag börjar få ont. Vi kollar klockan och ser att vi, om vi avrundar nu, kommer hinna hem till mellon. Eftersom dagen känts så otroligt bra så känns det bara dumt att fortsätta och riskera att det blir en riktig skada/överansträngning av det hela. Istället bestämmer vi oss för lite teambuilding a la ost och vin. Ååå så gott det var! Och åååå så snabbt vi somnade framför tvn alla tre ganska så omedelbart efter mellon var slut. 🥂😴😂

Det blev alltså bara fyra mil den här gången. Men det var de bästa fyra milen vi någonsin har haft. Det var helt rätt att avbryta när vi gjorde. Vi har ju ingenting att bevisa. Vi gör det här för att må bra och vi behöver ju inte formtoppa förrän till sommaren.

2 reaktioner på ”Långpromenad den 2/2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s