Söndagens promenad

Jag (Elin) var allt annat än sugen på att gå i söndags! Jag ville bara ha en lugn slappdag framför tvn. Jag tror att Mattias var lite sugen på att få ihop de 20 000 stegen som vi hade som mål varje dag förra veckan. Jag var lite trött och tjurig och extremt godissugen. Det var ju superhärligt väder även på söndagen så efter frukosten så sa jag att vi kan ju i alla fall gå till godisaffären. Om Mattias sedan ville gå längre så kunde han ju ta en promenad utan mig. På det sättet skulle ju han få en promenad och jag skulle få min sofftid. Kanske skulle jag även hinna med att göra någonting här hemma. Typ sånna där nödvändiga sysslor ni vet, men i mitt huvud så hade soffan högre prioritet. Ut kom vi i alla fall.

Det var ju rätt skönt att gå när man väl kom ut!

Självklart blev det godisaffären och en alldeles för stor godispåse. Efter det så bestämde vi oss för en tur på landet. Det var såååå vackert med den gnistrande snön och solen som faktiskt värmde lite. Men vi var tvungna att vända tillbaka. Någonstans där ute på landet så bestämde vi oss för att försöka nå 200 000 steg under veckan. Det skulle betyda att godisätandet i soffan skulle ryka. Men vad gör väl det när man har ett mål att nå. Vi kan ju vara lite utav tävlingsmänniskor båda två… 😄

Vi gick och köpte oss en massa reflexer och så fortsatte vi gå även när det blivit mörkt. Vi hade hittat en slinga som nog skulle bli rätt perfekt. När vi kommit en bit in på den så upptäcker vi att kartappen tyckte att vi skulle gå på vägar på ett militärt övningsområde. Det kändes väl sådär och jag hade ingen lust alls att gå förbi skyltarna. Det hade nog inte Mattias heller för han protesterade inte ett dugg när jag inte ville gå där. När vi stod där så ringde min telefon. Hjärtat for i halsgropen då det var min svåger som ringde. Det är inte ofta han och jag hörs för att småsnacka, utan då är det mera syrran jag gör sånt med. Han ringde för att berätta att han sett att en gammal vän hade gått bort. Det är ju sådär när man separerar så kan det ju bli så att man tappar kontakten med folk. Precis så har det blivit för mig. Jag har inte kontakt eller umgås med någon från den tiden då jag och barnens pappa levde tillsammans. Den här personen har jag inte träffat på 4-5 år. Men oj, vilket hugg i bröstet! Att den här fina personen inte längre finns. Att han inte längre kan vara en underbar man och far till sina barn. Det är så otroligt sorgligt! Jag bröt ihop lite där mitt ute i ingenstans.

Sedan var det bara att fortsätta gå. Jag vet inte hur många gånger som det hjälpt mig att gå. Det är väl någonting med rörelsen framåt. Visst känns det som att världen rämnar ibland och att det känns så ont på insidan att man inte tror att man kommer klara av att fortsätta leva. I de stunderna har promenader hjälpt mig. Att gå tills man är så trött att man inte kan annat än att rasa ihop i sängen och sova en stund. Kanske inte hela natten men iaf några timmar. Jag vet att andra kanske springer, styrketränar, mediterar eller någonting annat för att ta sig igenom livskriser. Jag går… Det känns bra inför marschen, jag har ju redan testat alla humör gåendes. Jag har varit glad, förälskad, likgiltig, arg, ledsen. Jag är beredd att få återuppleva allt detta i juni. Hoppas alla runt omkring mig är beredd på den emotionella bergochdalbanan som jag kan vara. 🙈😄

I vilket fall som helst så var det rätt skönt att få det beskedet just ute på en promenad. Jag fick senare även reda på vad som hänt. Livet är fasen inte rättvist ibland!

Hem kom vi tillslut framåt kvällen. Mattias hade några tusen steg kvar till 200′ så han tog en extra runda medan jag började med maten. Men vi nådde målet och är både glada och stolta för det! Nu väntar nästa mål på 250′. Vi har inget datum satt för när det ska vara uppnått utan bara att det skulle vara roligt att komma dit någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s