Långpromenad den 19/1

Jag (Elin) och Mattias började gå hemifrån kl 06:00 för att möta upp Anne vid stationen. Mer korrekt så kan man väl säga att det var vår plan men som vanligt så är det ibland lite svårt att komma iväg i tid och Anne fick vänta några minuter på oss men va lika glad som vanligt ändå.

När vi väl kom fram så kokade vi båda två. Vi hade ju totalt missbedömt hur mycket klädet vi skulle ha på oss. Det var ju rätt kallt, runt -11 grader när vi startade och med förra långpromenadens kyla i minnet så hade jag byltat på mig kläder som skulle räckt till två personer ungefär. Det rättade vi till och resten av dagen kändes väldigt mycket bättre temperaturmässigt.

Klockan 07 startade vi promenaden. Vi tog en sväng förbi Västerleden, Munksundet och sedan ner runt Gröngarnsåsen. Det var en sådan otroligt vacker morgon. Mobiltelefonens kamera gör ju inte färgerna rättvisa för fem öre! Det såg ut som det brann mellan björkarna när solen gick upp.

Det är mornar som denna som jag är så tacksam för att jag får uppleva. Hade det inte varit för maratonmarschen så hade jag aldrig varit på den här platsen vid den här tiden på morgonen. För ärligt talat så hade jag nog aldrig kommit på tanken att ställa klockan på 05 en lördag för att ta en långpromenad.

Vi är glada och nöjda med promenaden så här långt. Planen är att vi ska gå till donken och dricka kaffe (choklad i mitt fall) men vi kommer på att det kanske finns något trevligt fik nere på stan som öppnar tidigt trots att det är lördagsmorgon. Så vi traskar till stan och kikar.

Gissa om vi blev glada när det visar sig att systrar två öppnar nästan precis när vi kommer. Jag och Mattias laddar upp med världens godaste och antagligen världens mest kaloririkaste varma choklad. Otroligt gott! Jag mumsar i mig en morotskaka till det. De andra äter annat men jag är för koncentrerad på mitt för att kunna återberätta om deras fikaupplevelser.

Vi har det väldigt bra och mysigt på våra långpromenader för tillfället. För att det ska bli lite roligt, härligt umgänge samt för att öka i lagom takt, utan skador så lägger vi just nu in en paus på en timme när vi gått en mil. Det gör att vi kan unna oss sånna här lyxstunder under träningsdagen. Det känns som att vi kommer få lägga in mera pannbensträning längre fram i vår kanske.

Det blir mera promenad och lunch tillsammans på max. Efter det tar vi och går en sväng tillsammans och sedan delar vi på oss. Mattias och jag går ”min” milsrunda medan Anne och hennes sällskap går mot bussen till Bålsta.

Medan vi går så börjar det mörkna lite.

Vi kommer hem och har gått knappt fyra mil under dagen. De olika sätten vi har att mäta med visar olika saker. Mellan 3,5-4,2 mil. Men jag tror att vi kom fram till att det borde ha legat på knappa 4 mil.

Nu har vi nästa långpromenad om 1,5 vecka. Då tänkte vi ha ett liknande upplägg som sist fast med skillnaden att vi nästa gång kommer att gå två mil innan vi vilar/pausar i en timme. Jag håller på att rita kartor och hitta nya vägar till dess. Det är ju så sjukt trist att bara gå samma vägar! Eller ännu värre, samma vägar-inne i stan. 😱

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s