God och nyttig glass

Jag tänkte att jag kunde passa på att tipsa om ett gott mellanmål, glass. Den här varianten är både god och nyttig. Proteinrik och utan onödiga tillsatser. Receptet är lite tillhöftat. Jag använder inga mått själv så jag skriver någon sorts grund så får du laborera lite tills du hittar blandningen du tycker bäst om.

Till glassen behövs:

2st äggvitor

250g kvarg

Ca 2 dl frysta hallon

1tsk honung

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner kvargen i äggvitorna. Mosa de frysta hallonen (tex med en potatisstomp) och blanda ner i smeten. Smält honungen i micron och ringla över glassen. Klart.

Det går att spara glassen i frysen men den är absolut godast att äta på en gång.

Det går att variera bären, ha i vaniljpulver eller lakritspulver. Det är också väldigt gott med citronhonung.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s