Långpromenaden v.1

Nu är helgen slut och det är dags att försöka sammanfatta vår lagpromenad nummer 3 (tror jag det är…).

I fredags kväll vid 21 gick startskottet. Då gick jag (Elin), Mattias och Anne från Bålsta till Enköping. Men innan dess en pizzamiddag med lite uppdateringar om livet. Det är ju ändå en månad sedan vi sågs sist och på den tiden hinner det hända en del!

Det kändes som att det var en liten grupp av personer som var peppade och inte alltför trötta efter jobb och så. Vädret var helt ok. Ett par plusgrader. Det småregnade/snöade lite lätt i omgångar.

Det kändes förvånansvärt bra för oss alla tre tror jag. Fram till två mil ungefär. Då började kroppen spöka lite för både Mattias och mig (Elin). Mina fötter började kännas av och Mattias hade lite känningar i höger höft och vänster knä. Mer om våra individuella upplevelser kommer nog i senare inlägg.

Någonstans där efter två mil så sjönk temperaturen rätt drastiskt och sista fem km så var det så otroligt halt att det knappt gick att ta sig framåt utan att ramla. Det hade nog gått snabbare att krypa baklänges typ. 😬😄

Trötta men nöjda så är vi framme i Enköping.

Väl hemma hos mig så gick vi och sov. Planen var tre timmar men när klockan ringde så hade jag ont i knät och var sjukt trött. Vi bestämde att låta kroppen få en timme till innan vi satte igång och gick. Under dagen så tog vi enmilspromenader. Solen sken och det var supermysigt! Efter en mils promenad så blev det en timmes vila. Vi passade på att äta på max och handla lite smått under den tiden. Anne köpte bland annat en ny pannlampa på rusta. De hade en till ett riktigt bra nedsatt pris. Det blev även ett par reflexhandskar.

Hela dygnet avslutas med en busstur till Bålsta där vi äter upp pizzaresterna från fredagen samt pratar lite om hur vi upplevt dygnet. Vi var alla ganska överens om att det här var ett upplägg som passar oss just nu. Eftersom 2/3 av oss har kroppar som inte alltid samarbetar så är det här med ultraintervalls-inspirerat träningsupplägg någonting som verkar fungera. Att kroppen får möjlighet till lite vila och återhämtning emellanåt. Det är väl någonting man kommer behöva få bort så småningom men just nu är det här ett sätt för oss kunna få ihop många steg och längre sträckor under ett dygn. Jag tror att även nästa långpass kommer att ha detta upplägg.

Igår kändes våra kroppar bra. Bättre än vi hade kunnat tro faktiskt. Jag tror att Mattias kände av lite mera än jag gjorde men fortfarande så är det ju fantastiskt hur mycket kroppen klarar av! Jag har två lite djupare blåsor på två tår. Detta efter tre mil i helt nya skor. Det tycker jag ändå är fantastiskt bra då mina fötter brukar vara otroligt känsliga för nya skor! Jag har plåstrat om dem med compeed så just nu så känner jag knappt av dem.

Nu har vi kvar att planera långpromenader inför våren. Ååå va roligt det ska bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s