Julledigheten

Min plan var att nu under julledigheten så skulle jag gå minst en mil/dag. Helst två. Jag jobbade sju dagar av sju förra veckan. Det är oftast helt ok att göra det men jag kände mig lite stressad den här gången pga att julfirandet skulle vara hemma hos mig.

Jag tänkte att hela julafton nog skulle gå åt till att laga mat och städa, vilket det också gjorde. Jag, syrran och mamma tog en liten sväng på kvällen för att gå ner julmaten lite så jag slutade ändå på knappt 7000 steg. Kanske lite missvisande då jag inte suttit ner alls från kl 06:00 på morgonen då jag vaknade. Men om telefonen inte är med och registrerar så räknas det inte, eller hur!?! 😄

Idag var då första dagen på julledigheten. Jag kände rätt tidigt på dagen att jag var totalt slut! Stora tjejen hostade en del så vi har faktiskt stannat inne precis hela dagen. Bara myst, spelat och haft filmmarathon. Jag har nog sovit i sammanlagt 16 h idag. Både kroppen och psyket behövde nog just en sådan här dag! En dag att göra absolut ingenting på. Jag har kommit upp i hela 18 steg enligt telefonen. Den har väl inte varit med hela tiden idag men det är nog inte över 200 steg under dagen iaf. Haha så gick det med min superstart på julledigheten.

Lifesum har det jobbigt just nu. Den gillar inte att jag ätit julmat så det sprutar ut ur öronen! Inte heller att jag åt resterna idag. Hahaha, jag kan väl inte påstå att jag ätit grönsaker eller frukt som jag borde de här dagarna heller… Jag längtar inte till veckosammanfattningen nästa gång! Men det är ju faktiskt bara jul en gång per år. Jag kan dra slutsatsen att jag fungerar mycket bättre med de rutiner som jag automatiskt har när jag jobbar. Men jag ska göra mitt bästa även nu i mellandagarna. Vi kommer vara borta en del men det är ju ändå upp till mig vad jag väljer att stoppa i mig.

Närmaste planen är att försöka hinna med en promenad imorgon bitti innan vi åker till min mormor i Sthlm. För när vi väl kommer hem så kommer jag inte vara sugen på att gå ut. Det vet jag med mig.

Hur gör ni för att få till att hinna med allt sådant ni bör göra på ledigheten? Jag tycker dagarna försvinner supersnabbt och oftast är man uppbokad, kanske till och med dubbelbokad för att hinna med att träffa alla man inte hinner träffa under vardagarna. Det är jättetrevligt att det är så men ibland kan jag känna en viss stress över det. Eller ska man kanske bara ta och ge kroppen julledigt utan dåligt samvete? Det rör sig ju bara om en endaste vecka. Bara njuta av att omge sig av de man tycker mest om här i världen. Vardagen och rutinerna kommer ju tillbaka om bara en vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s