Långpromenaden som blev en kortis

Ja så kan man nog sammanfatta det som var tänkt att bli min ensamma långpromenad. Jag tog lite sovmorgon och gick ut strax efter 09:15. Det är rätt skönt att kunna göra det när man i vanliga fall går upp kl 04:00. Vid den här tiden duggade det rejält men ändå på ett rätt skönt sätt. Sådär uppfriskande ni vet. Jag kände mig lagom varmt klädd och humöret var på topp…

Humöret ändrades sedan rätt ordentligt i takt med hur regnet tilltog. Det regnade aldrig stora droppar men det var ta mig tusan som att duggandet var som att gå i en pool. Så himla tätt. Jag var dyngsur efter bara några minuter. Jobbade hårt här på att försöka intala mig själv om hur skönt och uppfriskande det fortfarande var. Det funkade relativt bra men då kom blåsten. Ja jäklarns vad det kom. Den bjöd in sig från precis alla håll. Den var som när man sätter på elvispen på för hög fart i någonting relativt lösflytande. Regnet kom från alla håll. Här sjönk humöret som en gråsten och var omöjligt att hämta upp. Detta var under de två-tre första km på promenaden.

Jag bytte så småningom riktning och fick det mesta av vinden i ryggen. Det var bättre om än inte helt bra. Pratade lite med några hästar som jag brukar gå förbi. Deras kroppsspråk sa att de tyckte lika mycket om vädret som jag gjorde. Det säger rätt mycket om vädret eftersom dessa hästar brukar vara ett gäng väldigt positiva travare som alltid ser glada och tillfreds ut. Men inte den här gången. Ja ni förstår ju nu hur illa det var. 😂

Min plan för dagen var att först gå min 10 km runda. Sedan hem för att äta en tidig lunch pga fastan inför röntgenundersökningen som är idag. Sedan hade jag tänkt att gå min 19 km runda efter det. Vi kan väl säga att det köpslogs rätt mkt i mitt huvud ang dessa planer.

Plötsligt slutar det regna och jag känner mig glad och på G igen. Kan ta upp mobilen och knäppa ett par bilder. Det är ju ändå lite mysigt att gå på grusvägar som är alldeles mjuka av regnet.

Vid det här laget vann sidan som sa att det skulle bli ytterligare två mil efter lunchen.

Precis när jag tänkt den tanken klart så går jag in i en vägg av det där pissiga konstanta megaduggregnet. Nu kan du nog utan svårigheter föreställa dig hur det började köpslås i huvudet igen.

Jag gick hem och hämtade Mattias så åkte vi till max och köpte med oss mat hem. Nu börjar jag frysa sådär in i märgen. Jäklarns vad kallt det var! Högsta värmen påslagen i bilen. Mattias håller på att dö av värmeslag men är snäll och låter det vara eftersom jag håller på att förvandlas till en frusen fiskpinne.

Inte blir det bättre efter maten. Det tar faktiskt hela kvällen innan jag är folk igen. Så det blev bara den promenaden. Totalt 14,2 km och 19100 steg gått igår. Inte som planerat men ibland får man vara snäll med sig själv.

Jag har inte tittat ut än idag men jag hoppas att vädret blir lite bättre så jag kan ta en liten sväng efter undersökningen i Uppsala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s