Vardagsmotion

Ett enkelt sätt att få till flera steg per dag är ju att försöka röra sig lite mera under dagen. Ta trapporna, gå istället för att ta bilen och allt annat man kan göra.

Jag jobbar på en operationsavdelning. Jag har väl ett medelaktivt arbete. Inte helt stillasittande men jag kunde önska att jag rörde mig lite mera ändå.

Det jag försöker göra är att jag, istället för att sätta mig ner när vi har det lugnt, ta en liten sväng runt på avdelningen. Det kanske inte blir så mycket mera än 2000-3000 steg extra på en dag men alla bäckar små…

Nu när det är så mörkt hela dagarna. Eller i alla fall under den tiden som jag inte är på jobbet. Det gör att jag inte är ett dugg sugen på promenader kvällstid. Inte för fem öre faktiskt! Jag är lite mörkrädd, vilket är larvigt men så är det. Dessutom finns det andra anledningar till att jag inte är jätteglad i att gå i hemtrakterna just nu. Efter att vi stötte på vildsvinen för ca en månad sedan när vi var ute på kvällen så är jag inte jättesugen på att gå ut på landet och gå heller. Visst kan det vara dåliga ursäkter men så känner jag. Istället har jag börjat gå till och från bussen. Det blir ca fem km t.o.r. Det blir ju några steg extra det med varje dag.

Jag ska fundera på hur jag ska kunna få in ännu mera vardagsmotion utan att det går ut resten av livet. Det är en extra utmaning att få till det de veckorna som barnen bor hos mig. Men utmaningar är ju till för att antagas. Mot ökad stegmängd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s