Skav

Förhoppningsvis är du en person som inte får skav. Varken på fötterna eller andra ställen på kroppen. Jag är en person som typ alltid får skav. Skav av alla dess slag! Vet inte om jag har extra känslig hud eller om det är någonting annat.

Fötterna har jag nog kommit tillrätta med nu. De har väl blivit lite förhärdade eller någonting. Det som kan uppkomma är blåsor som jag skrev i ett tidigare inlägg men även detta har ju blivit bättre.

Nu ska vi prata skav som man kanske drar sig lite för att prata med folk om. Intimskav kanske man kan kalla det för. Självklart är det ju viktigt att ha sköna underkläder på sig. Det säger ju sig självt. Använd bara välutprovade underkläder när du ska ut på långturer. Jaja det funkar ju bra tills man behöver köpa nytt. Jag tror att vi alla har upplevt eller kommer att uppleva ett allmänt obehag i de nedre regionerna i samband med träning. Det kan vara klokt att tänka efter före ibland. Hur reagerar huden på rakning/epilering osv. Kanske kan det vara bra att planera sånt till någon annan gång än precis innan ett långpass. Där är vi säkert olika men för egen del så kommer tänka på att sköta sånt inte alltför nära inpå att jag ska gå minst 12 mil..!

Om man nu har kommit i den situationen att man ändå står där med obehag så kan jag komma med ett par tips.

Bepanthen och vitt vaselin. Mina räddare i nöden. Ja för de är de verkligen! Vaselinet minskar ju friktionen och svalkar lite medan bepanthen lugnar och vårdar. Ett tips kan vara att ha bepanthen närmast huden där det brukar uppstå skav (eller om du redan har skav) och vaselin där du riskerar att få det.

Nu har ju jag en rätt rejäl bakdel och kanske får man lättare lite för hög friktion mellan skinkorna med en sådan än om man har en liten nätt vältränad sak. Inte vet jag. Jag har aldrig provat det andra alternativet. Men är det så att du ska ut på långpass så är mitt tips att stoppa med dessa i packningen. Vill du förebygga problemen så smörj innan du ger dig ut. Annars så avvakta och se om du klarar dig utan.

Kanske är detta ett pinsamt ämne att ta upp men jag tänker att det vore ju så otroligt nedslående att vara tvungen att bryta för att skinkorna gnuggats för mycket mot varandra istället för att fötterna eller psyket ger med sig. Mer vaselin åt folket! 😄

2 reaktioner på ”Skav

 1. Markus

  Skav mellan skinkorna är du knappast ensam om (och jag har ingen stor bak) Jag använder babypuder i förebyggande syfte.
  Problemet ligger väl i att fylla på under tävlingen…

  Gilla

  1. Skönt att höra att det inte bara är vi storbakade som får skav! Babypulver har jag aldrig testat. Jag får ju en känsla av att det är lättare att fylla på med salva än pulver. Men om man börjar med pulver och fyller på med salva så kanske det blir deg mellan skinkorna istället. 🙈😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s