ITBS

Äntligen har jag kommit mig för att skriva något här, min största insats för närvarande är att försöka att bli kvitt mitt löparknä så det känns naturligt att skriva om det. När jag (Mattias) började gå och springa med Elin i våras var jag glad åt att jag inte kände av tidigare bekymmer med behinnor som fick mig att lägga löpningen åt sidan för några år sedan. Det var jätteroligt och jag reflekterade inte över att jag ökade på stegen i lite väl rask takt. 

Helt oväntat…
Efter besök hos fysioterapeut konstaterades det att jag hade problem med iliotibiala bandet på vänster sida, och att en stelhet i höften på höger sida var roten till det onda.
Ett par korrigerande brottningsgrepp senare var den omedelbara boven åtgärdad och fick jag med mig ett rehabprogram att jobba med hemma. I början av oktober planerade vi in vår första lagpromenad, vi skulle gå från Enköping till Uppsala. Eftersom jag fått avbryta aktiviteten omgående när knät ballat ur tidigare så var jag lite bekymrad över småvägarna mellan Enköping och Örsundsbro där UL inte körde brytbuss 😬
Jag önskar att jag kunde skriva att Mattias gick sträckan symtomfri och att knäsmärtan var ett minne blott. Jag önskar att jag kunde skriva det — men …
Det kanske kan räcka med filmreferens där 😉 Efter 6-7 timmar så gav sig knät tillkänna, det var mer en smörkniv än en kockkniv som högg till den här gången.
Jag vet inte om mina rehabinsatser burit frukt eller om Elins eminenta tejpning av knät var anledningen men jag kunde gå ungefär lika länge till utan att det blev outhärdligt. I efterhand så känns det positivt att det andra saker som gav sig tillkänna gjorde mer ont.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s