Nudlar

För några helger sedan så var jag (Elin) och Mattias ute på en tremilspromenad. Det var en rätt blåsig grå dag i okt/nov. Jag tror att ni kan förstå vad jag menar. Det var en sådan dag då man efter en långpromenad är genomblåst och frusen in i märgen. Nu hade vi tagit på oss så pass mycket kläder så vi svettades floder till en början då solen kikade fram en stund. Men går man i sex timmar så hinner förutsättningarna ändras och det gjorde de verkligen!

Den här gången hade vi, förutom de sedvanliga äggmackorna även packat med oss nudlar. Allt som behövs är ju lite varmt vatten så får man pasta i buljong. Det var riktigt gott kan jag säga. Plus att det blev mer som ett riktigt mål mat. Har man ingen support så kan man ju ha en termos med vatten med sig. Jag har en termos som lätt håller värmen i 12 timmar. Den lovar 24 har jag för mig, men jag litar inte på värmen riktigt så länge. Räknar man med minst 12 timmar så har man ju till ett varmt mål mat/kaffe i alla fall vid de två första supporterzonerna. De här nudlarna i kopp som vi testade går oerhört snabbt att bara fylla med vatten och sedan fortsätta gå.
Har man tillgång till hjälp i supporterzonen så är det ju en enkel sak för dem att fylla på med vatten i koppen som man bara kan ta med sig sedan.
img_4144

Jag tyckte att det var väldigt skönt med någonting varmt i magen samt att hålla i någonting som gav värme till händerna! När vi jobbade som funktionärer i somras så var det en sak som jag uppmärksammade att deltagarna uppskattade. De som fick en mugg kaffe i supporterzonen fick en humörsuppsvängning som hette duga! Jag kände lite så med nudlarna. De fick mig glad och varm. Det var värt mycket! Kanske kan detta vara ett tips till någon av er som kanske också kommer vara utan support men ändå känner att det vore gott med någonting varmt i kroppen. Har man otur så kan ju en natt i juni vara lika kall och jäklig som en novemberdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s