Klämmisar

Det är inte helt lätt att veta vad som är bra mat att ta med sig när man är ute på långpromenader. Det som funkar bra när man är ute och plockar svamp i skogen är kanske inte det man är som mest sugen på när man har gått i 12 timmar. Det gäller att lära känna sin kropp och hur den fungerar och vilken mat som går ner. Jag skulle nog våga påstå att jag (Elin) är den som är kinkigast i vårt lag. Är jag inte sugen på det så går det inte ner helt enkelt. Plus att jag är en sådan där människa som kan bli hemskt hangry. Därför gäller det att fylla på med energi innan jag hamnar där. Det är trevligare både för mig och min omgivning. Haha, ni kan ju fråga Mattias hur jag kan bli. Kommer jag dit så är det dessutom ännu svårare att motivera mig till att äta sånt som jag inte är väldigt sugen på och ibland kan det vara svårt att äta någonting över huvud taget. Det håller ju inte när man har tänkt att vara i konstant rörelse i minst 24 timmar.

Det är är någonting som jag tänker väldigt mycket på och som jag testar på halvlånga och långa promenader.

Jag har testat olika sorters klämmisar. De finns på hyllorna för barnmat. De är väldigt praktiska i och med att de är förpackade i lagom stora portioner. En munsbit kan man ju alltid klämma ner, även om man inte är supersugen. Man slipper dessutom tugga så mycket eftersom de flesta är puréer. Hittills har jag testat olika fruktpuréer samt fruktgröt. Gröten tog jag i ett hangry-ögonblick, vilket kanske gör att den får ett sämre betyg än vad den är värd egentligen. Jag tyckte att första munnen var god men sedan tog det tokstopp. Jag fick inte ner mera och Mattias åt upp resten. Alla fruktklämmisarna jag har testat har varit goda!

img_4143

De jag har kvar att testa är välling och pasta bolognese.
Det jag tilltalas av är just deras förpackningar. Att de inte behöver kylas eller värmas. Att portionerna inte är så stora så jag kommer kunna motivera mig till att äta en portion även om jag inte vill ha någonting. Vi får se om dessa fortfarande finns kvar i planen när  det är dags för marschen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s