Fotvård

Ska man gå långt så är det ju viktigt att sköta om det man går på, fötterna. Tidigare har jag (Elin) inte lagt många minuter på att fundera över mina fötter. Om sanningen ska fram så tycker jag faktiskt att fötter är rätt äckliga men nu när jag ställer krav på att de ska fungera länge så är de väl värda en motprestation kan man tycka.

Till en början så smorde jag in dem lite då och då. Fortsatte sedan med regelbundna fotbad och att fila fötterna. Det gick över till att smörja fötterna varje kväll för att sedan bli både morgon och kväll. Man skulle kanske kunna säga att jag tillslut lade rätt mycket krut på att få lena, mjuka fötter.

För ett par veckor sedan var jag och Mattias på Rusta. Där sprang jag på sådana där exfolieringssockor. Jag kommer inte ihåg vad det var för märke men 99:- kostade de i alla fall. Man skulle sitta i fotbad i 20 minuter och sedan ha de där plastsockorna med vätska i, på sig i 2 timmar. Skölja av det och vänta. Efter några dagar började huden trilla bort. Ja, jäklarns vad det trillade av hudflagor! Det har varit så man har varit tvungen att ha strumpor på sig dygnet runt för att inte släppa av fotdelar överallt.
Nu när det hela är över så kan jag nog inte säga att det känns som fötterna är så himla mycket mjukare och skönare direkt. Kanske inte värt pengarna men en rätt rolig grej att ha gjort. Jag tror att jag i fortsättningen kommer att hålla mig till det gamla beprövade sättet med fotbad, fila fötterna och smörja med en fet fotkräm.

De fotkrämerna jag har testat är dessa:

img_4142

Jag tycker faktiskt bäst om helosansalvan. Jag var väldigt skeptisk när jag köpte den. Jag förknippar helosansalva med hästar. Det stod alltid en stor tub i stallet. Men av den ordinarie blåa tuben då. Men då det här var i stort sett den enda fotsalvan som fanns i affären så valde jag att chansa och jag blev inte besviken. Den funkar jättebra till mina fötter.

Den jag tycker näst bäst om är en från apolosophy. Den är rätt skön den med. Jag kan ärligt säga att jag inte använt den lika mycket som helosansalvan så den kanske inte har fått lika mycket tid att bevisa hur bra den är. Den är i alla fall på plats nummer två här hemma i mitt skåp.

På sista plats kommer faktiskt den dyraste krämen. Jag hade riktigt höga förväntningar på den från Löwengrip men mina fötter tyckte inte alls om den måste jag säga. Det känns som att den inte går in i huden utan lägger sig som ett glansigt lager utanpå. Ingen favorit för mig men min mamma tycker väldigt mycket om den så det är väl kanske olika vad ens hud behöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s