Maratonmarschen

Det är ju inte en självklarhet att alla som klickar sig in på den här bloggen vet vad det är för tävling som vi ska vara med i. Jag tänkte att jag ska försöka förklara lite kort vad den går ut på.

Tävlingen heter alltså maratonmarschen. Det är en tävling där det gäller att fortsätta gå tills man är ensam kvar. Alla går i en hastighet av 5 km/h. Behöver man stanna för att t.ex. knyta om skorna så får man springa längst fram i ledet och knyta innan dess att den sista personen gått förbi. Samma sak om man vill kissa ute i det fria. Med ledet av deltagare och funktionärer så följer det ett par bilar med bajamajor på släpet. Varje 24h har man 24 min som man kan disponera inne i någon av dessa bajamajor.

Man är hela tiden i rörelse, vilket gör att man även äter gående. Man får bära med sig den maten man vill äta. Vid starten lämnar man in en väska som man sedan får tillgång till var 6:e timme. Man har tillgång till den i ca 1,5 min. På den tiden ska man hinna packa om så man får med sig det som man behöver ha de kommande sex timmarna. De som är riktigt snabba kanske kan hinna ett skobyte med.

Vi satsar ju på att knipa en silvermedalj som lag. Det innebär att vi vill att minst tre av oss går i minst 24 timmar.  Lagtävlingen är man med i så länge man fortfarande är tre lagmedlemmar som deltar. För brons ska man gå 12 timmar, silver, 24 timmar och guld 48 timmar.
Vinnaren är alltså den som går längst. När tvåan ger upp och kastar in handduken så är det vinnaren som är kvar. 2018 hände detta efter 87 h 48 min. Helt galet länge!
Vill du läsa mera om tävlingen så klicka här.

2 reaktioner på ”Maratonmarschen

    1. Va roligt att du kommer följa oss och grattis till första kommentaren här på sidan!
      Det är ju lite spännande att ta sig an någonting helt nytt! Man vet ju inte vad man ska ha för förhoppningar eller förväntningar. Det är bara att göra sitt bästa och fortsätta gå. Kram tillbaka!/Elin

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s